Війська рф модифікували керовані авіаційні бомби: експерт розповів у чому їх особлива небезпека
Війська рф модифікували керовані авіаційні бомби: експерт розповів у чому їх особлива небезпека

Війська рф модифікували керовані авіаційні бомби: експерт розповів у чому їх особлива небезпека

Українські підрозділи відступили із мікрорайону "Канал" у Часов Яру. Збройні Сили України повідомили, що цей район повністю зруйновано російськими військовими, а позиції Сил оборони було знищено. Військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ у запасі Роман Світан розповів, чому цей крок був правильним.

Просування військ залежить від кількості авіабомб, які можуть скинути бомбардувальники на позиції противника. Росія має таку можливість, зазначив Роман Світан.

"Росіяни модифікували свої керовані авіаційні бомби, і їхня кількість дозволяє знищити будь-який укріпрайон, незалежно від його захищеності", - зауважив експерт.

Для запобігання подібним ситуаціям потрібна протидія на рівні, де літають бомбардувальники. Має бути безпосередній вплив на російські літаки або в момент скидання бомб, або до підходу, або на аеродромах.

"Окупанти закидають українські позиції авіаційними бомбами (КАБ), що коригуються, до стану, при якому перебування там стає неможливим, не кажучи вже про виконання оборонних або бойових завдань" - зауважив Світан.

Раніше Світан розповів про ймовірність відкриття нового фронту на Сумщині.

Він зазначив, що обстріли не обов'язково вказують на підготовку до наступу. Цілком ймовірно, що ворог намагається перешкоджати українським військам у розгортанні на цьому напрямі, створенні окопів та фортифікацій. Обстріли прикордонної зони, ймовірно, спрямовані на порушення можливостей оборони України на цій ділянці фронту.

Останні новини України:

Росіяни вдарили ракетою по людях посеред ночі.

Окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ: де сконцентровані головні сили та що буде далі.

Будуть суцільні руїни: окупанти після Авдіївки знищують ще одне місто.

Теги за темою
Україна Росія
Джерело матеріала
loader
loader