ЗСУ отримали тисячі одиниць техніки – Міноборони
ЗСУ отримали тисячі одиниць техніки – Міноборони

ЗСУ отримали тисячі одиниць техніки – Міноборони


Повернення у стрій надлишкового майна дозволить оптимізувати витрати та швидко забезпечити війська необхідними ресурсами.

Міністерство оборони повернуло Збройним силам України (ЗСУ) тисячі одиниць техніки у межах оптимізації ресурсів. Про це відмомство у суботу, 6 липня.

Зокрема, управлінням відчуження та утилізації надлишкового військового майна організовано повернення 1500 одиниць озброєння та військової техніки, а також понад 2 тисяч найменувань військово-технічного майна.

Це включає транспортні засоби (МТ-ЛБ, автозаправники, вантажні авто, танкоремонтні майстерні, танкові тягачі, БРЕМи тощо), ремонтне обладнання, засоби зв’язку та інші необхідні елементи.

“Повернення у стрій надлишкового майна дозволить оптимізувати витрати та швидко забезпечити війська необхідними ресурсами”, – зазначив заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Нагадаємо, з початку 2024 року у ЗСУ було допущено до експлуатації 480 зразків нового озброєння і військової техніки, близько 290 з них – продукція вітчизняних зброярів.

Раніше повідомялося, що ЗСУ отримали до експлуатації  40 зразків артилерійського озброєння. Серед кодифікованих зразків допущено чимало зразків іноземного виробництва.



Теги за темою
Україна Міноборони
Джерело матеріала
loader
loader