Американські ведучі стверджують, що штаб Байдена видав їм "темники" перед інтерв'ю з президентом
Американські ведучі стверджують, що штаб Байдена видав їм "темники" перед інтерв'ю з президентом

Американські ведучі стверджують, що штаб Байдена видав їм "темники" перед інтерв'ю з президентом

Американські ведучі стверджують, що штаб Байдена видав їм "темники" перед інтерв'ю з президентом

Разом із тим, запропоновані питання були бажаними, але не обов'язковими.

Штаб президента Джо Байдена надав списки схвалених запитань двом радіоведучим, які брали з ним перші інтерв’ю після йогоневдалого виступу на дебатах, повідомили обидва ведучі в суботу, пише повідомляє Associated Press. 

Два четвергових радіоінтерв’ю у Вісконсині та Пенсільванії – двох вирішальних штатах, в яких Байден повинен перемогти, щоб стати президентом, є частиною зусиль кампанії Байдена продемонструвати, що президент здатен говорити  після провальних дебатів, коли він насилу завершував речення, постійно втрачав хід думок і говорив хрипко та невпевнено.

“Викриття того факту, що передвиборча кампанія надає пропоновані запитання, тепер викликає додаткові сумніви щодо того, чи може президент виступати в незапланованих ситуаціях, без заздалегідь узгоджених тем”, – пише видання. 

Як повідомило виданню джерело, знайоме з ситуацією, Байден запланував ці радіоінтерв’ю та інтерв’ю з Джорджем Стефанопулосом з ABC за кілька днів після його поганого виступу на дебатах. Під час інтерв’ю ABC Байден конкретно згадував про два радіоінтерв’ю як доказ того, що він здатний впоратися з суворістю кампанії. 

Андреа Лофул-Сандерс, ведуча програми «Джерело» на WURD у Філадельфії, сказала, що члени команди Байдена передали їй набір із восьми запитань, і вона обрала чотири з них для свого інтерв’ю з президентом. 

У відповідь на запитання про вибір тем для інтерв’ю і про те, чому вона питала президента про те саме, що і Ерл Інгрем, радіоведучий Вісконсіна, вона розповіла CNN Віктору Блеквеллу, ведучому програми «Перш за все» на CNN, що запитання були надіслані їй заздалегідь.

Речники кампанії Байдена зазначили, що пропонувати запитання є загальноприйнятою практикою, і заявили, що прийняття запитань не є обов’язковою умовою для самих інтерв’ю і додали, що запитання, надіслані як Інгрему, так і Лофул-Сандерс, стосувалися новин дня, включаючи виступ Байдена на дебатах і того, що він зробив для темношкірих американців. Разом із тим, за їх словами, штаб Байдена ніколи не обмежував інтерв’ю лише запропонованими питаннями.

Лорен Гітт, речниця штабу Байдена, також вказала на телевізійну станцію Вірджинії, яка заявила, що штаб Трампа скасував інтерв’ю після дебатів, оскільки репортер станції відмовився погодитися на умови щодо його запитань. 

Інгрем, який разом із Лофул-Сандерс був присутній у шоу на CNN, розповів AP, що штаб Байдена запропонував йому ту саму схему – поставили президентові чотири питання.

Він додав, що це змусило його замислитися, проте він не схотів  втрачати нагоду поговорити із президентом, яка випадає раз у житті. 

«Я, ймовірно, ніколи б не погодився, але це була можливість поговорити з президентом Сполучених Штатів», — сказав він AP.

Після свого інтерв’ю на CNN Лофул-Сандерс зробила додатковий коментар, сказавши, що вона не відчувала тиску, щоб ставити ті чи інші запитання.

Наприкінці травня стало відомо, що нещодавно звільнений гендиректор інформагентства «Укрінформ» Олексій Мацука під час своєї роботи керувався вказівками з Офісу президента, змінював структуру агентства та впровадив низку темників – дозволених та заборонених до висвітлення тем.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader