День зі світлом у Києві проведуть 10 липня
День зі світлом у Києві проведуть 10 липня

День зі світлом у Києві проведуть 10 липня

День зі світлом у Києві проведуть 10 липня

У липні будуть змінені графіки вимкнень електроенергії.

В Україні з 9 по 24 липня будуть змінені графіки вимкнення електроенергії для побутових споживачів.  Про це інформує "Укренерго".

Зокрема, в кожній області проводитимуть дні без вимкнень світла. Цей крок необхідний для того, щоб виміряти фактичне споживання в кожному регіоні. Зазначається, що такі виміри проводяться двічі на рік - взимку та влітку з метою краще прогнозувати режими роботи української енергосистеми та підвищувати її стійкість до російських атак.

У Дніпропетровській області режимні виміри здійснюватимуть 9 липня. У середу, 10 липня, днем зі світлом порадують киян. 11 липня - замірюватимуть споживання у Київській та Хмельницькій областях. 12 липня - у Чернігівській, Одеській та Донецькій областях.

 16 липня не вимикатимуть світло у Рівненській, Запорізькій та Вінницькій областях. 18 липня зі світлом буде Львівська, Чернівецька та Волинська області.  19 липня - вимірюватимуть споживання у Полтавській, Закарпатській, Тернопільській та Херсонській областях. 23 липня будуть зі світлом Миколаївська, Черкаська, Харківська області.

24 липня не вимикатимуть електроенергію у Житомирській, Івано-Франківській, Сумській, Кіровоградській областях.

Наголошується, що ці плани можливо буде реалізувати лише у разі відсутності обстрілів електромереж з боку РФ.

Раніше повідомлялося про те, що у Києвівідновили дві третини енергетичних об’єктів, які постраждали від російських ракетних і дронових атак.

Джерело матеріала
loader
loader