Генштаб назвав найгарячіший напрямок на фронті
Генштаб назвав найгарячіший напрямок на фронті

Генштаб назвав найгарячіший напрямок на фронті


Українські захисники продовжують активно протидіяти російським загарбникам, завдаючи їм втрат у живій силі та техніці.


Від початку доби на фронті відбулося 78 бойових зіткнень. Найбільше боїв на Покровському напрямку. Ситуація залишається напруженою, але контрольованою. Про це Генеральний штаб ЗСУ в неділю, 7 липня.
 
На Харківському напрямку російські військові три рази атакували оборонні рубежі українських підрозділів поблизу Стариці, Липців та Вовчанська. Дві атаки відбито, одна – триває. 
 
На Куп’янському напрямку противник сім разів штурмував українські позиції у районах Степової Новоселівки, Піщаного, Синьківки, Стельмахівки та Андріївки. Три боєзіткнення досі продовжуються. Воїни ЗСУ стійко тримають оборону. 

На Лиманському напрямку за день армія РФ здійснила 10 атак на позиції ЗСУ поблизу Макіївки, Греківки, Невського та Тернів. Сім боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще три – тривають. 

 
Ворог продовжує шукати слабкі місця в нашій обороні на Сіверському напрямку. Поблизу Верхньокам’янського військовими відбито дві атаки окупантів. Ситуація залишається контрольованою.
 
На Краматорському напрямку росіяни здійснили один штурм позицій ЗСУ поблизу Калинівки. Бій досі триває. На Торецькому напрямку відбулося три безуспішні ворожі атаки у районах Північного та Торецька. 
 
На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби окупанти здійснили 27 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах Нью-Йорка, Новоолександрівки, Воздвиженки, Калинового, Прогресу, Лозуватського, Новоселівки Першої та Яснобродівки. Сили оборони стримують натиск та відбили 19 атак противника, вісім боїв – ще тривають.
 
На цьому напрямку воїни 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка збили ворожий літак Су-25.
 
Продовжується один бій на Курахівському напрямку. Наразі українські захисники вже відбили 15 атак російської армії. Противник концентрує зусилля у бік Парасковіївки. 
 
На Времівському напрямку було сім ворожих атак неподалік Водяного, Макарівки та Костянтинівки. Шість атак відбиті, ще одна – продовжується.
 
На Оріхівському напрямку підрозділи ЗСУ відбили два штурми росіян. Окупанти зазнали невдачі у районах Малої Токмачки та Роботиного. На Придніпровському напрямку ворог безуспішно атакував позиції ЗСУ на лівому березі Дніпра. 

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1150 окупантів. Загальні втрати армії Росії в Україні вже перевищили 550 тисяч осіб.



Джерело матеріала
loader
loader