"Людські можливості безмежні": Костадінова привітала Магучіх, яка побила її світовий рекорд
"Людські можливості безмежні": Костадінова привітала Магучіх, яка побила її світовий рекорд

"Людські можливості безмежні": Костадінова привітала Магучіх, яка побила її світовий рекорд

Іменита болгарська легкоатлетка назвала досягнення українки історичним та побажала їй нових перемог.

Колишня болгарська легкоатлетка Стефка Костадінова привітала українку Ярославу Магучіх, яка побила її світовий рекорд у жіночих стрибках у висоту.

На етапі Діамантової ліги в Парижі 22-річна спортсменка з Дніпра першою в історії взяла висоту 2,10 метра.

Таким чином, Ярослава побила світовий рекорд, який тримався впродовж 37 років. Магучіх перевершила досягнення Костадінової, яка 1987 року на чемпіонаті світу в Римі стрибнула на 2,09 метра.

"Я рада, що світовий рекорд у стрибках у висоту серед жінок зараз становить 210 см. Я була впевнена, що це колись станеться. Досягнення українки Ярослави Магучіх є історичним не лише тому, що воно побило рекорд, який тримався 37 років, а й тому, що ці 210 см доводять, що людські можливості безмежні, і розвіюють сумніви песимістів із їхніми заявами про те, що деякі рекорди в легкій атлетиці залишаться назавжди.

Місяць тому в Римі я була серед офіційних осіб, які нагороджували Магучіх після того, як вона виграла європейське "золото". Під час церемонії я міцно обійняла її і прошепотіла їй на вухо, що вона готова до світового рекорду. Ми навіть посміялися, тому що я їй сказала, що на Олімпіаді в Парижі вона могла б стрибнути на 207 см, а потім націлитись на 210 см, і вона це зробила тут, просто в Парижі, незадовго до Олімпіади.

Я ще раз вітаю Магучіх, бажаю їй нових перемог і рекордів, але не перестаю вірити, що колись рекорд знову стане болгарським. Є певний символізм у тому факті, що новина дійшла до мене в Римі, де 37 років тому я стрибнула на 209 см. Тепер Магучіх стрибнула на 210 см у Парижі, де, можливо, також символічно Олімпійські ігри починаються за кілька днів", – цитує Костадінову НОК Болгарії.

До слова, 33-ті літні Олімпійські ігри відбудуться в Парижі від 26 липня до 11 серпня 2024 року.

"Вписала Україну до історії спорту": Магучіх прокоментувала встановлення світового рекорду

Магучіх переписала історію: відео рекордного стрибка та яскравих емоцій українки

Магучіх стала чемпіонкою Євро-2024 з легкої атлетики, Геращенко здобула "бронзу"

Джерело матеріала
loader
loader