iPhone 16 Pro: стали відомі всі ключові характеристики та ціна гаджета
iPhone 16 Pro: стали відомі всі ключові характеристики та ціна гаджета

iPhone 16 Pro: стали відомі всі ключові характеристики та ціна гаджета

Вже цього року очікується випуск преміального смартфона Apple iPhone 16 Pro. Він буде відрізнятися розміром екрана та задньою камерою. Орієнтовна вартість цього айфона - близько тисячі доларів США.

Відомий інсайдер у соцмережі X (Twitter) розкрив ключові характеристики та ціну гаджета. Так, в основу смартфона ляже система Apple A18 Pro і 8 Гб оперативної пам'яті.

Серед помітних змін виділяється екран. iPhone 16 Pro оснастять 6,3-дюймовим OLED-дисплеєм Samsung M14 з частотою оновлення 120 Гц і максимальною яскравістю 1600 ніт, що зробить його одним із найкращих в індустрії.

Задня камера також зазнає значних поліпшень. Основний модуль на 48 Мп, "ширококутник" на 48 Мп і перископічний телевік на 12 Мп з 5-кратним зумом без втрати якості забезпечать високу якість зйомки. На корпусі з’явиться нова кнопка "Захоплення", призначена для поліпшеного контролю над системою камери.

Ємність батареї збільшиться до 3577 мА/год. (+303 мА/год). Пристрій отримає й швидкий модуль Wi-Fi 7. Орієнтовна вартість преміального iPhone 16 Pro - 999 доларів США.

Лінійка iPhone 16: що відомо

Очікується, що лінійка iPhone 16 буде анонсована восени 2024 року. Точна дата анонсу та вартість майбутніх смартфонів поки що не розголошується. Apple традиційно запланувала реліз iPhone 16 на вересень. Цей місяць вже багато років є звичним для осінньої презентації. Інсайдери заявили, що презентація відбудеться 10-12 вересня. Також відомо, що графіки продажів, найімовірніше, стартують з 20 вересня.

Цього року Apple презентує чотири нові моделі iPhone: iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max. Також на презентації будуть представлені нові Apple Watch і AirPods.

Нова лінійка iPhone 16 матиме оновлені кольори. Два нові кольори, а саме сріблястий білий та рожевий, замінять вже існуючі варіанти. Всього ж 16-ті "айфони" будуть доступні в п'яти кольорах: чорному, зеленому, рожевому, синьому і білому (сріблястому).

Джерело матеріала
loader
loader