Нові провокації на білоруському кордоні: експерт розповів, чого варто очікувати найближчим часом
Нові провокації на білоруському кордоні: експерт розповів, чого варто очікувати найближчим часом

Нові провокації на білоруському кордоні: експерт розповів, чого варто очікувати найближчим часом

Кремль висловив стурбованість щодо заяв білоруських чиновників про нібито зосередження українських військ біля кордону. Проте, за словами військового експерта Михайла Жирохова в ефірі "Прямого", головною метою Росії є залучення Білорусі до війни як ресурсної бази.

Жирохов пояснив, що завдання Путіна полягає в тому, щоб втягнути Білорусь у війну, але це відрізняється від ситуації 2022 року. Зараз Путіну не потрібна Білорусь як плацдарм для наступу, йому потрібні білоруські солдати та техніка.

"Білоруський диктатор Лукашенко розуміє, що відкритий вступ у війну буде для нього дуже великою проблемою як усередині суспільства, так і на фронті. Очевидно, що білоруська армія не має жодного бойового досвіду" - зауважив експерт.

Тому, на думку Жирохова, нинішні дії Мінська є лише імітацією активності.

У відповідь на заяви Генштабу Білорусі про можливість застосування ядерної зброї у разі загрози суверенітету країни, Жирохов зазначив, що це лише блеф. Він висловив сумнів у тому, що Росія передала тактичну ядерну зброю Білорусі, назвавши такі твердження абсурдними.

"Пам'ятаєте Лукашенка, як він лякав Європу, що сьогодні-завтра підемо на Сувальський коридор, вийдемо там, захопимо третину Польщі і потім розмовлятимемо. Це ж далі за розмови нікуди не пішло" - також підбив підсумок експерт.

Останні новини України:

Війна в 2024-му році: військовий експерт розповів, до чого потрібно готуватися українцям.

Саміт миру чи Саміт війни: експерт розповів, куди радше прилетить Байден.

"Ось той поштовх", - військовий експерт розповів розповів, як далі можуть йти перемовини про мир в Україні.

Теги за темою
Володимир Путін Олександр Лукашенко
Джерело матеріала
loader