Підкидав автівки, ніби іграшкові: у Франції пронісся незвичайний торнадо
Підкидав автівки, ніби іграшкові: у Франції пронісся незвичайний торнадо

Підкидав автівки, ніби іграшкові: у Франції пронісся незвичайний торнадо

Короткочасний торнадо зафіксували у середу, 3 липня. Метеорологи напередодні попереджали про вітряну погоду, однак ймовірність виникнення торнадо не передбачалася.

Незвичайний торнадо спостерігали у Франції

Близько о 13:18 в Брюматі на півночі Ельзасу спостерігали торнадо. Так, негода вирувала лише 20 секунд, однак за цей час змогла підняти 3 автівки у повітря.

Як починалося торнадо у Франції: дивіться відео

Так, торнадо відкинув транспортні засоби близько на 15 метрів на стоянці. Як пишуть у ЗМІ, це були нові орендовані автомобілі Toyota Aygo, вартість кожного з яких сягає 15 тисяч євро.

Торнадо підкинув автівки: дивіться відео

Свідком негоди став керівник автомайстерні. Він поділився своїми враженнями й наголосив, що це нагадувало йому апокаліпсис.

Торнадо тривав лише 20 секунд, але був надпотужним і перекинув три машини. Автомобілі буквально падали з неба. Торнадо переставляв з місця на місце,
– розповів свідок негоди.

Так, внаслідок негоди серйозно пошкоджено 2 автівки – вони не підлягають ремонту. Інші транспортні засоби отримали менші пошкодження, тому їх поступово відремонтують.

Торнадо у Франції: дивіться відео

Мер міста Брюматі також виїжджав на місце інциденту. Згодом він уточнив, що руйнівних наслідків вдалося уникнути, оскільки торнадо вирував лише на стоянці й не пронісся містом.

Варто зауважити, що про постраждалих внаслідок негоди не повідомляли. Наразі метеорологічна служба Франції досліджує, як утворився торнадо та чи можна було про нього повідомити заздалегідь.

Джерело матеріала
loader
loader