Помер Джон Ландау - оскароносний продюсер "Титаніка" і "Аватару"
Помер Джон Ландау - оскароносний продюсер "Титаніка" і "Аватару"

Помер Джон Ландау - оскароносний продюсер "Титаніка" і "Аватару"

Життя кінематографіста забрала важка хвороба.

Оскароносний американський кінопродюсер Джон Ландау помер після тривалої боротьби з раком. Йому було 63 роки.

Про смерть Ландау повідомляє видання Variety. Онкологічне захворювання забрало життя відомого продюсера 5 липня.

Втрату талановитого творця, чия плідна співпраця з Джеймсом Кемероном подарувала кіноаматорам з усього світу "Титанік" та "Аватар", прокоментував співголова Disney Entertainment Алан Бергман. "Джон був провидцем, який володів надзвичайним талантом та пристрастю втілювати в життя деякі з найнезабутніших історій на великому екрані. Його видатний внесок у кіноіндустрію залишив незгладимий слід, і ми будемо за ним дуже сумувати. Він був культовим і успішним продюсером, але ще кращою людиною і справжньою силою, яка надихала всіх навколо", - розповів він.

У Джона Ландау залишилася дружина і двоє синів. Фільмографія продюсера налічує понад 20 фільмів, які вийшли під його керівництвом за 40 років кінокар'єри.

Хто такий Джон Ландау?

Джон Ландау - американський кінопродюсер, який отримав премію "Оскар" у номінації "Найкраща картина" за продюсування фільму-катастрофи Джеймса Кемерона "Титанік" (1997). Він також був номінований за продюсування науково-фантастичних фільмів Кемерона "Аватар" (2009) і "Аватар: Шлях води" (2022). Станом на 2024 рік це три з чотирьох найкасовіших фільмів усіх часів, повідомляє Вікіпедія.

Останні зіркові новини:

Раніше український публіцист і громадський діяч Віталій Капранов назвав винного у смерті свого брата-близнюка Дмитра, який помер у квітні у віці 56 років.

Також стало відомо, що британський мільйонер Девід Томас Бліт застрелив свою дружину, популярну співачку Вікторію Віру Бліт, на віллі в Туреччині. Трагедія сталася на ґрунті ревнощів.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader