Раптово зник меч "Екскалібур", що пролежав у скелі 1300 років
Раптово зник меч "Екскалібур", що пролежав у скелі 1300 років

Раптово зник меч "Екскалібур", що пролежав у скелі 1300 років

Меч належав французькому лицареві Роланду.

У Франції викрали з каменю історичний меч, який нібито пролежав там 1300 років.

Про це пише LADbible.

Він називається Дюрандаль. Меч належав французькому лицареві часів Карла Великого, відомому як Роланд, який був легендарною постаттю у французькій історії. Він правив на тодішньому кордоні Франції з Бретанью (сучасна частина північно-західної Франції) і загинув у битві 778 року, а його останній бій став предметом легенди.

За легендою, меч був незнищенним і здатним прорубувати камінь, і коли Роланд був при смерті, він спробував знищити його, розрубавши об скелю. Оскільки клинок не зламався, він або сховав його під тілом, коли помирав від ран, або ж відкинув за сотню метрів від себе, де він заглибився в скелю.

У французькому містечку Рокамадур у скелі дійсно був меч, місцева туристична рада стверджує, що це копія Дюрандаля, але клинок, замурований у камені на висоті понад 9 метрів над землею, міг бути справжнім. Якщо це так, то він існує вже 1300 років, і його раптове зникнення стало шоком.

На жаль, меч у камені дійсно зник, і є побоювання, що причиною його зникнення є крадіжка.

Про це заявив місцевим ЗМІ мер міста Домінік Ленфант: "Ми будемо сумувати за Дюрандалем. Він був частиною Рокамадура протягом століть, і немає жодного екскурсовода, який би не вказав на нього під час свого візиту. Рокамадур відчуває, що у нього вкрали частину його самого, але навіть якщо це легенда, долі нашого містечка і цього меча переплетені".

Меч був настільки цінним для Рокамадура, що коли його на деякий час забрали для експонування в музеї, радник і охоронець супроводжували клинок додому.

Розслідування щодо місцерозташування меча розпочато.

  • 500-річний глибоководний хижак може приховувати цікаву таємницю для людського життя – вчені
  • Чоловік спантеличив, вигулявши банан на повідці – фото
  • У пивному ресторані в Баварії стався скандал через російську мову
Джерело матеріала
loader