У КМДА розповіли, скільки в Києві відновили генеруючих потужностей, зруйнованих обстрілами РФ
У КМДА розповіли, скільки в Києві відновили генеруючих потужностей, зруйнованих обстрілами РФ

У КМДА розповіли, скільки в Києві відновили генеруючих потужностей, зруйнованих обстрілами РФ

У Києві фахівці відновили дві третини власних генеруючих потужностей, які були пошкоджені після ракетних обстрілів з боку країни-терориста РФ. Наразі відповідні роботи продовжуються.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає пресслужба відомства. Обладнання значної кількість багатоповерхівок столиці залежить від енергії.

За його словами, столичні енергооб’єкти зазнали більше десятка обстрілів, внаслідок чого було виведено з ладу більше половини генеруючих потужностей.

"Проведено колосальну роботу і зараз дві третини – відновлено. Важливо те, що застосовуються найсучасніші європейські технології і обладнання. В результаті, енергетичні об’єкти міста, що будувались переважно в радянській період, отримують модернізацію і стають набагато ефективнішими", – розповів Пантелеєв..

Заступник КМДА нагадав, що в столиці близько є 11 тисяч багатоповерхових будинків, з яких значна частина має інженерне обладнання, що залежить від електроенергії.

"Це насоси систем водопостачання, опалення, ліфти тощо. Місто розробило і реалізує 4 програми, як інструменти для будинкових громад зі встановлення резервного живлення. Це програма співфінансування енергоефективних заходів 70/30, програма співфінансування ремонтів, програма компенсації коштів за придбання альтернативного живлення і програма надання пільгових кредитів. На сьогодні вже понад 1000 будинкових громад взяли участь у таких програмах і виконали енергоефективні заходи", – резюмував Пантелеєв.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві мешканці будинку ОСББ "Художник" спільно з містом встановили сонячні панелі та інвертори. Вони є дублюючим джерелом електроенергії, зокрема для будинкового обладнання, у ситуаціях можливого відключення електроенергії.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader