Війська рф прориваються до Вугледару: військовий експерт пояснив план окупантів
Війська рф прориваються до Вугледару: військовий експерт пояснив план окупантів

Війська рф прориваються до Вугледару: військовий експерт пояснив план окупантів

Вугледарський напрямок є стратегічним, тому російські окупаційні війська не залишають його поза увагою та здійснюють інтенсивні атаки постійно з 2022 року.

Про це розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський в інтерв'ю Politeka Online.

"Ми говоримо про те, що противник намагатиметься прорватися в районі Вугледара або використовувати будь-які способи для того, щоб вибити наші війська з позицій під Вугледаром і зайняти Вугледар, який як кістка в горлі стоїть на шляху подальшого просування по Донецькій області з виходом на Запорізьку вже область", – заявив Сергій Грабський.

Військовий експерт зазначив, що Вугледар, якщо подивитися на карту, це такий виступ, який дозволяє нам впливати на комунікації противника, які з'єднують рф із південним фронтом нашої війни, а вогневий вплив на ворожі комунікації – це досить серйозний елемент нашої оборони на сьогоднішній день.

"Тому противник робитиме все для того, щоб прорватися в районі Вугледара. Саме тому ми спостерігаємо такі відчайдушні просування від Мар'їнки у бік Курахового для того, щоб створити нависання над Вугледаром, також ми спостерігаємо такі ж рухи за напрямком Новомихайлівка, Костянтинівка, Катеринівка, де противник намагається лізти вперед", – додав Сергій Грабський.

Останні новини України:

Окупанти намагаютсья прорватися до Нью-Йорка.

Нова вісь тиранії: як насправді відобразиться в Україні візит Путіна до КНДР.

Революція на міжнародному ринку зброї: як війна в Україні змінила західний світ.

Теги за темою
Україна Росія
Джерело матеріала
loader