Завершення війни в Україні: експерт назвав головну причину, чому бої можуть затягнутися
Завершення війни в Україні: експерт назвав головну причину, чому бої можуть затягнутися

Завершення війни в Україні: експерт назвав головну причину, чому бої можуть затягнутися

Середина війни позаду, але її завершення може затягтися. Військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, зазначив, що фінальна стадія війни може виявитися найскладнішою, оскільки вона залежить не лише від військових чинників та ситуації на полі бою, а й від міжнародної активності щодо завершення конфлікту в Україні.

Мусієнко зазначив, що зараз спостерігається висока активність на міжнародній арені: візити, обговорення, глобальний саміт світу, ініційований Україною, який поставив певний темп. Росія, у свою чергу, намагається наздогнати та брати участь у цих процесах, але обмежується тактичними успіхами.

"Російські війська та командування відчайдушно намагаються змінити ситуацію, пробити нашу оборону і викликати обвал лінії фронту. Тим не менш, їм вдається досягати лише тактичних успіхів", - зауважив експерт.

Він наголосив, що українські Сили оборони не можуть повністю перехопити ініціативу та змушені відступати на деяких дільницях, але це відбувається в межах норми.

Українські війська, за потреби, відступають на вигідніші позиції, роблячи це організовано і під вогневим прикриттям, уникаючи паніки та безладної втечі з поля бою.

"Водночас існує ймовірність, що незабаром російські війська досягнуть останньої лінії оборони. Найближчого місяця очікується активізація бойових дій на Донецькому фронті, де ворог намагатиметься захопити якомога більшу територію" - раніше зауважив експерт.

Останні новини України:

Війна в 2024-му році: військовий експерт розповів, до чого потрібно готуватися українцям.

Саміт миру чи Саміт війни: експерт розповів, куди радше прилетить Байден.

"Ось той поштовх", - військовий експерт розповів розповів, як далі можуть йти перемовини про мир в Україні.

Теги за темою
Україна Росія Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader