"Настав час об'єднатися і перемогти Трампа": Байден запевнив демократів, що не зніметься з виборів
"Настав час об'єднатися і перемогти Трампа": Байден запевнив демократів, що не зніметься з виборів

"Настав час об'єднатися і перемогти Трампа": Байден запевнив демократів, що не зніметься з виборів

Президент США Джо Байден написав листа демократам, заявивши про свою участь у президентських виборах США, незважаючи на заклики відмовитися від перегонів. Він підкреслив, що "твердо налаштований залишитися в цих перегонах" і перемогти свого опонента Дональда Трампа.

Відповідний лист Байден опублікував в соціальній мережі Х. Він зазначив, що за останні 10 днів він провів численні розмови з керівництвом партії, обраними посадовцями, рядовими членами та виборцями Демократичної партії.

"Я чув про занепокоєння людей – їхні добросовісні страхи та занепокоєння щодо того, що поставлено на карту на цих виборах. Я не сліпий до них. Повірте, я як ніхто знаю відповідальність і тягар, який несе висуванець нашої партії", – заявив він.

Президент також зазначив, що не балотувався б повторно, якби не вірив, що він "найкраща людина, яка зможе перемогти Дональда Трампа у 2024 році". Він переконаний, що демократи мають досвід, бачення та відданість американським свободам і демократії, щоб перемогти.

Байден додав, що партія має 119 днів до загальних виборів і що "будь-яке ослаблення рішучості або відсутність ясності" допомагає Трампу і шкодить демократам.

"Питання про те, як рухатися далі, лунає вже понад тиждень. І пора покінчити із цим. У нас одна робота. І це перемогти Дональда Трампа. […] Настав час об’єднатися, рухатися вперед як єдина партія та перемогти Дональда Трампа", – резюмував він.

Раніше повідомлялося, що виступ Байдена на перших дебатах проти Дональда Трампа минулого тижня викликав хвилю занепокоєння у Демократичній партії. У політсилі почали розмірковувати про заміну кандидата на майбутніх виборах. Над ідеєю висунути іншого кандидата почали думати навіть наближені до Байдена демократи.

Редакційна колегія однієї з найстаріших американських газет The New York Times також звернулася до Байдена із закликом вийти з передвиборчих перегонів. Журналісти заявили, що від цього залежить майбутнє американської демократії.

Сам глава Штатів визнав, що невдало виступив на дебатах та назвав себе "не молодим чоловіком". При цьому політик упевнений, що він зможе здобути перемогу на президентських виборах у листопаді цього року.

В інтерв'ю АВС News Байден заявив, що не вірить у те, що поступається Трампу згідно з опитуваннями, а варіант з виходом з передвиборчих перегонів розглядає лише у випадку, якщо "Господь Всемогутній прийде і скаже це зробити"

Як повідомляв OBOZ.UA, видання Axios повідомляло, що Байден може вийти з президентських перегонів лише за однієї умови – якщо таку пораду йому дасть його найближче оточення. Редакційні статті та думки експертів не вплинуть на рішення політика.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader