Китай відзначився "порожньою" реакцією на удар Росії по Охматдиту
Китай відзначився "порожньою" реакцією на удар Росії по Охматдиту

Китай відзначився "порожньою" реакцією на удар Росії по Охматдиту

Пекін навіть не висловив співчуття родичам загиблих.

Представник МЗС Китаю не зміг прямо відповісти на запитання журналістів, чи буде від Пекіна якась реакція з приводу терористичного удару РФпо Охматдиту.

На запитання журналістів, чи засуджує Китай атаку і чи висловлює він співчуття родичам загиблих, у МЗС від відповіді ухилилися.

Представник міністерства лише заявив, що Пекін радить Україні та Росії "відповідально сприяти охолодженню ситуації" і працювати над якнайшвидшим припиненням вогню.

"Усім сторонам слід проявляти спокій і стриманість та уникати дій, які можуть ще більше загострити ситуацію", - йдеться на сайті китайського МЗС.

Удар по Україні 8 липня - головне

Учора вночі та вдень Росія атакувала Україну дронами та ракетами. Росія випустила 38 ракет, з них 30 вдалося збити Силам оборони.

У результаті вже ранкової атаки ракетами було пошкоджено, зокрема, будівлю найбільшої в Україні дитячої лікарні Охматдит у Києві.

Також "склався" під'їзд п'ятиповерхівки в Шевченківському районі. А під час уже повторної атаки на Київ удень було пошкоджено будівлю пологового будинку в Дніпровському районі.

Є прильоти по енергетичних об'єктах столиці.

За підрахунками рятувальників, під час масованої атаки Росії загинули десятки людей, ще десятки постраждали.

Що таке дитяча лікарня "Охматдит"

Багатопрофільний діагностично-лікувальний заклад у Києві, який надає спеціалізовану висококваліфіковану медичну допомогу дитячому населенню України. Найбільша дитяча лікарня в Україні, яку росіяни атакували крилатими ракетами 8 липня.

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело матеріала
loader