Дмитро Співак розповів, чи справді поїздки Орбана – це підготовка до миру
Дмитро Співак розповів, чи справді поїздки Орбана – це підготовка до миру

Дмитро Співак розповів, чи справді поїздки Орбана – це підготовка до миру

Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Та ні, це якийсь маленький значок, це не знак, це значок у низці всіх подій та інформаційної підготовки і українського суспільства, і європейського суспільства до того, про що ми говорили. Я, Дмитро Співак, десь із зими 2023-2024 року що сказав? Що геополітичні гравці, фінансова еліта світова ухвалила рішення – восени спробувати закінчити дві війни глобальні, ну, точніше глобально-регіональні, щоб вони не переросли у глобальні війни, Близький Схід та Україна», - пояснює Дмитро Співак.

За його словами, саміт у Швейцарії – початок цих процесів, далі – закулісся, далі – вікно Овертона, далі – робота ЗМІ, соціологічні дослідження та цифри сформують відповідну громадську думку, що треба закінчувати гарячу стадію війни, а решту питань переводити у політичну площу.

«Тому приїзд Орбана до Києва – це ось маленький значок у низці цього. Ну, приїхав угорський прем'єр, сказав: Давайте закінчувати війну, припиняти вогонь. Ну, сказав, ну, окей, ну, ми його послухали. Ніхто просто так не припинятиме вогонь без певних геополітичних домовленостей. Але ж він не за цим сюди приїжджав. Тут річ навіть не в знаках», - зазначає Дмитро Співак.

Як пояснює гість програми, Угорщина поставила Україні ультиматум із 11 пунктів щодо угорців Закарпаття, і ми мали піти на це, щоб нормально розпочати переговори про вступ до ЄС. І ось саме за цим, стверджує він, і приїхав Орбан, а те, що він сказав про припинення вогню, так це його попросили.

Джерело матеріала
loader
loader