До Спілки українців у Великій Британії завітала британська актриса Крістін Мілворд
До Спілки українців у Великій Британії завітала британська актриса Крістін Мілворд

До Спілки українців у Великій Британії завітала британська актриса Крістін Мілворд

У Лондоні, у галереї Центрального дому Спілка українців у Великій Британії, провели вечір з британською актрисою Крістін Мілворд, яка виступала у спектаклях Королівської Шекспірівської компанії, Національного театру, на Бродвеї, в різних країнах Європи, в тому числі двічі в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Спілка українців у Великій Британії (Association of Ukrainians in Great Britain) повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

До Спілки українців у Великій Британії завітала британська актриса Крістін Мілворд - Фото 1

Пані Мілворд навчалася в Королівській академії драматичного мистецтва в Лондоні. Є фіналісткою премії The Off West End Awards 2019 за роль Марсі у п'єсі Halley Feiffer «Кумедна річ трапилася...».

До Спілки українців у Великій Британії завітала британська актриса Крістін Мілворд - Фото 2

«Гостя вечора захоплююче розповідала, які події та свої почуття, що передували подорожі в Україну, у грудні 2022 р., про саму поїздку, у якій її супроводжував архітектор Ендрю Кован (Andrew Cowan), якими вони вперше побачили Київ та киян, про їхні враження від селища Бородянка, що опинилося на головному шляху наступу на Київ російських військ, які вторглися в Україну. Жахливі наслідки запеклих боїв вони побачили під час відвідин Бородянки», – йдеться в дописі.

До Спілки українців у Великій Британії завітала британська актриса Крістін Мілворд - Фото 3

Також присутні подивилися короткий фільм про поїздку в Україну та переглянули пов’язані з цим фотографії. Свої враження від поїздки поділився і Ендрю Кован.

До Спілки українців у Великій Британії завітала британська актриса Крістін Мілворд - Фото 4

З коротким словом виступила дипломат посольства України Інна Єгорова. Вона розповіла про зустріч з Крістін і Бібліотекою Шевченка та про організацію заходу.

До Спілки українців у Великій Британії завітала британська актриса Крістін Мілворд - Фото 5

У СУБ додали, що британська прем'єра нової сольної вистави «The Trumpeter» з Крістін Мілворд у головній ролі, відбудеться 9 липня у лондонському театрі Фінборо. Це п'єса української письменниці Інни Гончарової про реальні події нападу Росії на Маріуполь.

Нагадаємо, посольство у Великій Британії спільно з українськими митцями провело в London Scottish House захід «Україна: вкрадене дитинство» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

Фото: Association of Ukrainians in Great Britain / Фейсбук

Теги за темою
Лондон
Джерело матеріала
loader
loader