Французькі ультраправі приєдналися до групи Орбана у Європарламенті
Французькі ультраправі приєдналися до групи Орбана у Європарламенті

Французькі ультраправі приєдналися до групи Орбана у Європарламенті

Депутати ультраправої французької партії «Національне об'єднання» у понеділок офіційно приєдналися до групи «Патріоти за Європу», створеної у Європейському парламенті прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Про це повідомляє Рolitico, передає Укрінформ.

Зустріч, на якій було ухвалено рішення про входження «Національного об’єднання» до «Патріотів», пройшла у понеділок у Брюсселі і тривала до 20 хвилин, пише видання.

30 євродепутатів французької партії стали найбільшою національною делегацією в групі «Патріотів». Президентом групи був обраний формальний лідер французької ультраправої партії Жордан Барделла. Віцепрезидентом «Патріотів» стала представниця угорської партії «Фідес» Кінга Гал, а генеральним секретарем – Філіп Клейс, який раніше обіймав аналогічну посаду в іншій ультраправій групі «Ідентичність і демократія».

Зазначається, що після приєднання депутатів «Національного об'єднання», «Патріоти за Європу» стали третьою за величиною групою в Європарламенті, до якої входять 84 депутати із 12 країн.

Крім «Національного об'єднання» та «Фідес», до групи також входять партії «Ліга» (Італія), «Vox» (Іспанія), «Chega» (Португалія), ANO (Чехія), «Християнсько-демократична народна партія» (Угорщина), Австрійська ультраправа партія свободи (FPÖ), «Партія за свободу» (Нідерланди), бельгійська «Vlaams Belang» та інші.

Формально Європарламент буде сформований 16 липня.

Як повідомляв Укрінформ, фракція очільника уряду Угорщини Віктора Орбана «Патріоти за Європу» отримала достатню підтримку, аби стати офіційною групою в Європейському парламенті. Це сталося після того, як до неї приєдналась бельгійська права партія «Vlaams Belang».

Теги за темою
Франція Європарламент
Джерело матеріала
loader
loader