Генсек ООН засудив масований російський удар по містах України
Генсек ООН засудив масований російський удар по містах України

Генсек ООН засудив масований російський удар по містах України

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш засудив масовану ракетну атаку РФ по українських містах, зокрема удар по київській дитячій лікарні «Охматдит».

Про це йдеться у заяві речника генсека ООН Стефана Дюжарріка, передає Укрінформ.

«Генеральний секретар ООН рішуче засуджує ракетний обстріл Російською Федерацією житлових будинків і цивільної інфраструктури по всій Україні, зокрема в містах Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Покровськ. Повідомляється, що внаслідок обстрілу загинули десятки мирних жителів, у тому числі діти, і ще понад 150 отримали поранення», - йдеться у заяві.

В ООН наголосили, що «особливо шокуючими» є удари ракетами РФ по Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» у Києві, яка є найбільшим педіатричним закладом в Україні, та по ще одному медичному закладу у столиці.

«Удари по цивільних особах і цивільних об'єктах заборонені міжнародним гуманітарним правом, і будь-які такі атаки є неприйнятними та мають бути негайно припинені. Генеральний секретар ООН висловлює глибокі співчуття сім'ям усіх жертв і бажає якнайшвидшого одужання пораненим», - наголошується у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, під час масованої російської ракетної атаки 8 липня постраждали Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Краматорськ і Словʼянськ. Було випущено понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки та інфраструктура. Одна з ракет влучила в будівлю дитячої лікарні «Охматдит».

Рада Безпеки ООН збереться на засідання 9 липня для обговорення ракетного обстрілу військами Росії дитячої лікарні «Охматдит» у Києві.

Теги за темою
війна Обстріл ООН
Джерело матеріала
loader
loader