Канадська діаспора закликає надати Україні більше систем ППО
Канадська діаспора закликає надати Україні більше систем ППО

Канадська діаспора закликає надати Україні більше систем ППО

Президентка Конгресу українців Канади Олександра Хичій, коментуючи російський ракетний удар по дитячій лікарні «Охматдит», заявила, що союзники та партнери України мусять терміново посилити українську систему протиповітряної оборони.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада та наші союзники досі відмовляються визнати Росію тим, чим вона є – терористичною державою, що чинить геноцид. Росія навмисно вбиває українських дітей та тероризує жителів України. Очільники НАТО зустрічаються завтра у Вашингтоні. Ми закликаємо Канаду та союзників надати Україні засоби ППО, необхідні їй для захисту неба. Кожного дня затримки й нерішучість коштують українцям життів», – сказала Хичій.

Вона наголосила, що «немає таких ганебних вчинків, до яких не опуститься Росія». «Разом з українцями ми оплакуємо багатьох безневинних жертв вчинених сьогодні Росією терористичних атак. Вічна їм памʼять», – зазначила президента Конгресу українців Канади.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 липня російські війська завдали по Україні масованого удару, випустивши 38 ракет. У столиці внаслідок ворожої атаки загинули 22 людини. Пошкоджені житлові будинки, об’єкти інфраструктури та два медзаклади.

Зокрема, одне із влучань було по будівлі дитячої лікарні «Охматдит» – там постраждали 16 людей, семеро з них – діти. Також відомо про двох загиблих.

Теги за темою
Канада
Джерело матеріала
loader
loader