Кліщі можуть зімкнутися: військовий експерт попередив про загрозу втрати Торецька
Кліщі можуть зімкнутися: військовий експерт попередив про загрозу втрати Торецька

Кліщі можуть зімкнутися: військовий експерт попередив про загрозу втрати Торецька

Є ймовірність того, що Україна втратить Торецьк, і можливим варіантом є керований відхід українських захисників із міста.

Про це розповів військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник запасу ЗСУ Роман Світан в інтерв'ю Анастасії Федор.

"За великим рахунком, ми виконаємо завдання там вирівнювання фронту, якщо буде прийнято таке рішення. Але у нас є можливість Торецьк утримати. Торецьк сам по собі – це панівна висота і, в принципі, якщо туди буде перенаправлена ​​достатня кількість сил засобів, то ми його утримаємо", – заявив Роман Світан.

Але, за словами експерта, є інша проблема – російські окупаційні війська намагаються обійти Торецьк, і їм це також може вдасться.

"Обійти з півдня, з боку південного заходу, з боку Очеретиного. Ось вони намагаються дійти до траси на Костянтинівку, а Костянтинівка це вже північний захід від Торецька. І рух росіян південніше Часового Яру, тобто та сама Андріївка, та ж Кліщіївка, та ж Курдюмівка – це саме те, що практично нависає з півночі над Торецьком. Тому ці кліщі, які можуть у принципі зімкнутися, якщо ми дамо їм зімкнутися, змусять наше керівництво вивести війська з Торецька", – пояснив Роман Світан.

Військовий експерт додав, що ми маємо бути готовими до будь-якого з цих трьох сценаріїв, у тому числі до керованого відходу.

Останні новини України:

Наступ рф на Торецьк: чим може обернутися втрата укріпрайону ЗСУ.

Війська рф прориваються до Вугледару.

Зустрічні бої в Харківській області: військовий експерт пояснив, що задумали окупанти.

Теги за темою
Україна Росія
Джерело матеріала
loader