Литва закупить шведські комплекси ППО малої дальності
Литва закупить шведські комплекси ППО малої дальності

Литва закупить шведські комплекси ППО малої дальності

Передбачувана вартість угоди становить 147 мільйонів євро. Системи призначені для захисту певних об’єктів, територій і критичної інфраструктури.

Міністерство оборони Литви оголосило про закупівлю мобільних систем протиповітряної оборони малої дальності RBS70 NG, розроблених у Швеції, LRT у понеділок, 8 липня.

Агентство оборонних ресурсів підписало остаточні угоди зі шведською компанією Saab Dynamics. Постачання заплановано на 2025-2027 роки.

“Система призначена для забезпечення захисту певних об’єктів, територій і критичної інфраструктури. Перевагою цієї системи є її мобільність, що робить її такою необхідною. Вона значно розширить можливості литовських Збройних сил. Наразі ми використовуємо систему ППО старого покоління RBS70 і ракети Bolide”, – зазначив міністр оборони Лаурінас Кащюнас.

Система ППО малої дальності складається з мобільних центрів управління вогнем, мобільних радарів Giraffe 1X та мобільних вогневих установок RBS70 NG.

Литва також розглядає можливість придбання у Польщі систем ППО Piorun.

Крім того, уряд закупить додаткові системи ППО середньої дальності. Тоді як до вересня Міністерство оборони має вирішити, чи це будуть системи NASAMS або Iris-T.

Раніше Естонія повідомила, що розпочне будівництво лінії оборони на кордоні з Росією у 2025 році. У межах проєкту облаштують 600 бункерів.

Також повідомлялося, що європейські члени НАТО вперше спільно витратять на оборону понад 2% ВВП.

Литва закликала розмістити у Балтії додаткове озброєння.



Джерело матеріала
loader
loader