"На десятиліття вперед": вікна з OPV-покриттям перетворять фасад на джерело енергії
"На десятиліття вперед": вікна з OPV-покриттям перетворять фасад на джерело енергії

"На десятиліття вперед": вікна з OPV-покриттям перетворять фасад на джерело енергії

Скло з OPV-покриттям від компанії NEXT перетворює сонячну енергію, одночасно захищаючи дім від інфрачервоного та ультрафіолетового випромінювань.

Американська компанія NEXT продемонструвала вікно з покриттям з органічних фотоелектричних елементів (OPV), яке може перетворювати сонячну енергію на електроенергію. Відповідні фото були опубліковані на офіційному сайті виробника.

На фото показана скляна стіна, доставлена до офісу архітектурної та дизайнерської компанії Gensler у Лос-Анджелесі. Як зазначає виробник, OPV-покриття можна наносити на різні поверхні, включно з оглядовим склом і перемичками. Напівпровідники на основі вуглецю дають змогу збирати енергію в інфрачервоному та ультрафіолетовому спектрах, пропускаючи видиме світло.

NEXT доставила вікно з OPV-покриттям в офіс Gensler
Фото: NEXT

"Прозорий склопакет на основі OPV від NEXT Energy Technologies — це інноваційний прорив для архітекторів, який справді змінить план гри для стійких будівель у найближчому майбутньому та для будівництва з нульовими показниками на десятиліття вперед, перетворивши скляний фасад будівлі на джерело чистої, відновлюваної енергії", — заявив співголова Gensler і член ради директорів NEXT Енді Коен.

Як зазначають у компанії NEXT OPV lite можна інтегрувати в одинарні, подвійні або потрійні склопакети. Готові вікна встановлюються в каркасну систему, яка призначена для розміщення скла з дротами. Виробники скла можуть легко включити нанесення OPV-покриття у свій виробничий процес.

Будова панелі NEXT OPV
Фото: NEXT

"Ми розробляємо перше в галузі економічно ефективне, масово вироблюване OPV-покриття, яке виробники скла зможуть наносити на великоформатне скло, даючи змогу фасадам ефективно перетворювати небажане інфрачервоне й ультрафіолетове випромінювання на енергію", — підсумували в NEXT.

Нагадаємо, дослідники з Вюрцбурзького університету розробили систему, яка можепідвищити в рази ефективність сонячних батарей за рахунок поглинання світла у всьому видимому діапазоні.

Зі свого боку дослідники з Чжецзянського університету розробили інвертований перовскітний сонячний елемент, використовуючи новий високоентропійний гібридний перовскітний матеріал, що дало змогу підвищити стабільність роботи фотоелементів без шкоди для ефективності.

Теги за темою
енергетика
Джерело матеріала
loader
loader