Рада планує виправити колізії в законі про мобілізацію - депутат
Рада планує виправити колізії в законі про мобілізацію - депутат

Рада планує виправити колізії в законі про мобілізацію - депутат

У Верховній Раді напрацьовані дві законодавчі ініціативи, які покликані виправити колізії в законі "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Про це повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"У законі є колізії, ми напрацювали дві законодавчі ініціативи, які мають їх виправити", - заявив депутат.

Пушкаренко проінформував, що за чинним законом, військовозобов’язані до 25 років, які у мирний час були визнані обмежено придатними, за визнання їх придатними Військо-лікарською комісією (ВЛК) після оновлення даних можуть бути мобілізованими. "Тим, кому не має 25 і були визнані у мирний час обмежено придатними, їх можуть направити на ВЛК та мобілізувати, якщо їх визнають придатними", - зазначив Пушкаренко.

Парламентарій додав, що друга законодавча ініціатива пов'язана із наданням права на відстрочку неповнорідним братам/сестрам. "Якщо у матері є два сини від різних чоловіків, то у випадку мобілізації одного з них інший має здобути право на відстрочку", - поінформував народний обранець.

Як повідомляв Укрінформ, уточнити дані мають усі військовозобов’язані, бо статусу «обмежено придатний» більше немає.

Теги за темою
Верховна Рада Закон
Джерело матеріала
loader
loader