Симбіоз спорткара Corvette та універсала Nomad виставили на аукціон
Симбіоз спорткара Corvette та універсала Nomad виставили на аукціон

Симбіоз спорткара Corvette та універсала Nomad виставили на аукціон

Відразу дві раритетні моделі Chevrolet 1955 року випуску послужили основою для унікального кастом-проєкту. Спорткар Corvette поєднали з практичним універсалом Nomad.

Попереду кастомкар є Corvette першого покоління, з круглими фарами та овальними хромованими ґратами радіатора. Починаючи з передньої стійки далі йде кузов від універсала Nomad з характерною похилою задньою стійкою, великою площею скління та рифленими дверима багажника. Але задні крила з круглими ліхтарями також запозичені у першої генерації Corvette.

/
Симбіоз спорткара Corvette та універсала Nomad виставили на аукціон - Фото 1
Симбіоз спорткара Corvette та універсала Nomad виставили на аукціон - Фото 2

Ідея поєднати практичність універсала з динамікою та елегантністю спорткара не нова – в 1954 році концерн General Motors представив концептуальний Chevrolet Corvette Nomad Show Car на виставці Motorama у Нью-Йорку. На жаль, оригінальний концепт не зберігся до наших днів, тому ентузіасти іноді беруться за створення реплікарів з його мотивів.

Симбіоз спорткара Corvette та універсала Nomad виставили на аукціон - Фото 3

В 1954 році концерн General Motors представив концептуальний Chevrolet Corvette Nomad Show Car на виставці Motorama у Нью-Йорку

Під капотом героя нашого оповідання ховається сильний 5,7-літровий LT1 від Corvette 1992 року. У парі з ним працює 6-ступенева механічна коробка ZF. Від четвертого покоління Corvette також запозичили панель приладів, зручні спортивні крісла, комплект подушок безпеки, систему ABS та інші приємні дрібниці.

Симбіоз спорткара Corvette та універсала Nomad виставили на аукціон - Фото 4
/
Симбіоз спорткара Corvette та універсала Nomad виставили на аукціон - Фото 5
Симбіоз спорткара Corvette та універсала Nomad виставили на аукціон - Фото 6
Симбіоз спорткара Corvette та універсала Nomad виставили на аукціон - Фото 7

Спорт-універсал кольору білих перлів пересувається на 18-дюймових пятіспіцевих хромованих дисках, “взутих” у швидкісні шини. Це чудове творіння американських майстрів називається Chevrolet Corvette Custom Wagon. Автомобіль виставлений на спеціалізованому аукціоні Mecum, який пройде 27 липня у Гаррісберзі, штат Пенсільванія.

Джерело матеріала
loader
loader