ЗМІ: Італія витратить 7,5 млрд євро на нові винищувачі Eurofighter
ЗМІ: Італія витратить 7,5 млрд євро на нові винищувачі Eurofighter

ЗМІ: Італія витратить 7,5 млрд євро на нові винищувачі Eurofighter

Італія планує витратити трохи менше 7,5 мільярда євро протягом наступних 11 років на 24 нових винищувачі Eurofighter,.

Закупівля дозволить оновити парк італійських ВПС з огляду на необхідність виведення з експлуатації застарілих літаків Eurofighter і Tornado.

Двомоторні надзвукові винищувачі Eurofighter Typhoon будує консорціум, представлений компаніями Airbus, BAE Systems і Leonardo.

З огляду на те, що замовлення зроблять італійські військово-повітряні сили, компанія Leonardo буде призначена головним підрядником.

матиме багаторічні часові рамки приблизно з 2024 по 2034 рік..

на загальну суму 7,477 млрд євро", – йдеться в оборонному документі.

У ньому також сказано, що вже передбачено фінансування на суму 690 мільйонів євро, а решта 6,8 млрд будуть профінансовані за допомогою механізмів, які визначать в майбутньому.

Ці літаки замінять 26 бортів, які Італія планує замінити з 2028 року, а контракт передбачатиме технічну підтримку літаків і навчання персоналу.

До середини серпня відповідні парламентські комітети мають надати висновок щодо програми закупівлі, представленої наприкінці минулого тижня італійським урядом, що відкриє шлях до остаточного затвердження.

Раніше у червні канцлер Німеччини Олаф Шольц анонсував придбання ще 20 винищувачів Eurofighter в межах програми зі зміцнення збройних сил країни.

А лідер опозиції Німеччини політав за штурвалом винищувача Eurofighter.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader