Українці почали частіше купувати електрокари: з'явився новий "король" ринку
Українці почали частіше купувати електрокари: з'явився новий "король" ринку

Українці почали частіше купувати електрокари: з'явився новий "король" ринку

Українці продовжують збільшувати об’єми закупівель електромобілів. Разом з тим новим фаворитом серед вживаних електрокарів стала Tesla Model 3.

Як повідомляє "Укравтопром", у червні українці купили майже 4,2 тис. автомобілів на акумуляторних джерелах живлення (BEV). Це на 35% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Переважна частина вперше зареєстрованих в Україні електромобілів вже була у вжитку – частка нових машин склала 19% (так само, як у червні-2023). Також основну масу зареєстрованих за місяць електромобілів становили легкові авто – 4079 одиниць, з яких 3295 уживаних. Серед 119 комерційних електромобілів новими були лише 8 авто.

На відміну від попередніх місяців найпопулярнішим вживаним електромобілем у червні стала Tesla Model 3. Загалом до топ-5 найпопулярніших моделей BEV-автомобілів у червні увійшли:

  • Tesla Model 3 – 419 реєстрацій;
  • Nissan Leaf – 410;
  • Tesla Model Y – 367;
  • Volkswagen e-Golf – 208;
  • Tesla Model S – 196.

Серед нових електрокарів на перше місце вийшла Honda M-NV – 140 одиниць. За ним йдуть Nissan Ariya (91), Volkswagen ID.4, MG 4 (по 71) та BYD Song Plus (62).

Загалом за перші шість місяців в Україні були вперше зареєстровані понад 24,4 тис. авто на акумуляторних джерелах живлення. З них нових – лише кожен п’ятий електрокар.

Тим часом у США майже половина власників електрокарів планують повернутися до бензинових авто. Виявилося, що для багатьох автовласників зарядка електромобілів не така вигідна, як вони сподівалися. По-перше, інфраструктура для заряджання ще не достатньо розвинена, що створює певні труднощі, особливо у віддалених районах або під час подорожей. По-друге, обмежений запас ходу електрокарів не дозволяє зручно їздити на далекі дистанції, що також обмежує можливості використання таких авто.

Раніше OBOZ.UA вже повідомляв, що у травні український автопарк поповнили 4113 електрокарів. Найпопулярнішою моделлю серед б/в авто виявився Nissan Leaf, а серед нових – Volkswagen ID.4.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader