Деяким українцям підвищили пенсії на 4 тис. грн: хто отримає більше
Деяким українцям підвищили пенсії на 4 тис. грн: хто отримає більше

Деяким українцям підвищили пенсії на 4 тис. грн: хто отримає більше

Загальні обмеження не застосовуються для розрахунку пенсій суддям, оскільки їхні пенсії розраховуються за іншою формулою.

Деякі жителі України отримали значне збільшеннярозміру пенсії завдяки індексації, проте не всі пенсіонери відчули ці зміни. Про це йдеться в матеріалі видання "Oboz.UA"

З початку поточного року пенсії суддів зросли на 4 037 гривень, що призвело до збільшення середньої пенсії суддів до 103 874 гривень. Однак для решти пенсіонерів такі суми недоступні, оскільки максимальна пенсія в Україні обмежена 10 прожитковими мінімумами і наразі становить 23 610 гривень.

На відміну від звичайних пенсіонерів, для суддів не застосовується обмеження на максимальний розмір пенсії, оскільки їхні пенсійні виплати розраховуються за особливою формулою. У середньому, у звичайного українця коефіцієнт заміщення становить менше ніж 30%, тоді як для судді з 35-річним стажем цей показник сягає цілих 80%.

Середня пенсія в Україні зросла з 5 300 до 5 700 гривень з початку року. Однак рівень виплат суттєво відрізняється залежно від регіону: у Києві пенсіонери отримують у середньому — 7 848 гривень, тоді як у Тернопільській області ця сума становить лише 4 399 гривень.

Нагадаємо, у липні деякі пенсіонери можуть розраховувати на доплату до пенсії. Зокрема, її розмір залежить від віку одержувача і становить від 300 до 570 гривень.

Раніше повідомлялося, що певні українські судді можуть отримувати до 240 гривень пенсії на місяць. Зокрема, середній розмір виплат становить понад 100 тисяч гривень.

Теги за темою
пенсії
Джерело матеріала
loader