В Іспанії виявлено 36-річний Mercedes-Benz з пробігом понад 7 млн ​​км
В Іспанії виявлено 36-річний Mercedes-Benz з пробігом понад 7 млн ​​км

В Іспанії виявлено 36-річний Mercedes-Benz з пробігом понад 7 млн ​​км

Mercedes-Benz 240D W123 вже давно завоював статус одного з найнадійніших автомобілів у світі. Ці машини намотують мільйонні пробіги, при цьому не вимагаючи дорогих ремонтів.

Але виявлений на острові Гран-Канарія (Іспанія) представник цієї моделі здивував навіть найзапекліших скептиків. Машина 1988 року випуску наїздила за свою історію 4,35 млн миль (понад 7 млн ​​км). Mercedes використовується в службі таксі та щодня приплюсовує до свого пробігу в середньому 435 миль (майже 700 км). Власник зазначає, що незважаючи на вік та знос автомобіль не «прив’язав» його до СТО.

В Іспанії виявлено 36-річний Mercedes-Benz з пробігом понад 7 млн ​​км - Фото 1

Відомо, що в автомобілю 52 рази на рік міняють мастило, тобто щотижня. Інші рідини також змінюють за графіком, щоб Mercedes 240D W123 працював без жодних збоїв. Незважаючи на такий догляд за ці роки, йому все одно довелося один раз поміняти двигун. На той момент пробіг автомобіля становив 2,4 млн миль (близько 3,9 млн км). За даними Tenerife News, цей подовжений Mercedes оснащений 2,4-літровим дизельним двигуном потужністю 72 к.с.

Власник автомобіля-рекордсмена розповів, що крім мотора в Mercedes також поміняли сидіння водія і рульове колесо, а пасажирські сидіння перетягнули. Також встановили нові гальма, які взяли у більш сучасної моделі марки та посилили кузов. Списувати та відправляти на звалище цей Mercedes 240D W123 не планують. Власник хоче на ньому встановити новий рекорд, проїхавши 6 млн км.

Джерело матеріала
loader
loader