В Києві з маленької спальні в панельці зробили окрему "квартиру": продають по ціні "однушки"
В Києві з маленької спальні в панельці зробили окрему "квартиру": продають по ціні "однушки"

В Києві з маленької спальні в панельці зробили окрему "квартиру": продають по ціні "однушки"

В Києві на вул. Вінстона Черчилля, 24А продають"квартиру" на першому поверсі панельної п'ятиповерхівці. Площа "квартири" - 10 квадратів. Ймовірно, її зробили з однієї з кімнат повноцінної квартири і тепер намагаються продати як окреме житло. 

Про це йдеться в даних великого порталу нерухомості. Житло продають за 23 500 доларів. "Додаткові витрати: 1000 доларыв комісії і податки навпіл. Ця квартира-студія знаходиться у Дніпровському районі, який славиться своєю зручною транспортною розв'язкою та розвиненою інфраструктурою. Поблизу є магазини, кафе, парки та зупинки громадського транспорту, що робить її привабливою для орендарів", – йдеться в оголошенні. 

Як змінилась ситуація з орендою 

В Україні змінились критерії для оренди квартир. Орендатори через відключення електроенергії звертають увагу на поверх та альтернативне живлення, а орендодавці – крім традиційних критеріїв, також зважають на позицію щодо війни.

Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA, який незабаром буде опубліковано. Ідеальний орендар – молода платоспроможна подружня пара українців (національність також важлива) без тварин, без дітей та без бажання запрошувати гостей. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, яке провела компанія OLX. Під час опитування в орендодавців питали, якими мають бути орендарі. Більшість заявила про платоспроможність та відсутність тварин. На третьому місці серед критеріїв – відсутність дітей. Також важлива позиція щодо війни, сімейний стан, національність.

Опитані OBOZ.UA рієлтори вважають, що права обох сторін захищені. Притому є можливість знайти квартиру і з дитиною, і з твариною. Юрій Піта, рієлтор та голова одного з комітетів Асоціації спеціалістів нерухомості, впевнений: "глобальної проблеми на ринку не існує. Всі знаходять собі об'єкти. Не може бути такого, що конкретно ви не зможете знайти. Можливо, це буде інша ціна чи інша квартира, але завжди знаходиться об'єкт".

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, українці маютькілька тижнів для сплати податків на нерухомість. Квитанції-повідомлення вони мали отримати до 1 липня. Розмір податку залежить від площі нерухомості, а також від мінімальної зарплати.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader