У новому навчальному році для школярів запровадять «Уроки щастя»
У новому навчальному році для школярів запровадять «Уроки щастя»

У новому навчальному році для школярів запровадять «Уроки щастя»

Учнів навчатимуть розрізняти емоції, розвивати стосунки та дбати про ментальне здоров'я.

У новому навчальному році школярам проводитимуть «Уроки щастя» у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?». Про це повідомила перша леді Олена Зеленська.

За її словами, «уроки щастя» — адаптований до український реалій американський курс із соціально-емоційного навчання Well-Being. З вересня його впровадять в школах України.

Під час курсу школярам розповідатимуть про:

  • те, як будувати стосунки з іншими людьми;
  • «людинознавство»— розуміння того, що означає бути людиною;
  • уміння любити, співчувати, жити гідно та бути вільним;
  • цінності й те, як важливо знати сенси життя;
  • емоційну компетентність як частину емпатії, емоційного інтелекту, щоб розуміти емоційні потреби та почуття — як власні, так і свого оточення.
  • ментальне здоров’я, розуміння того, як дбати про нього.

«Живемо в часи, коли такі навички не менш важливі, ніж знання математики чи біології. Особливо навички піклування про ментальне здоров'я — тому вітчизняні фахівці адаптують курс до українських реалій, адже вони, на жаль, зараз кардинально відрізняються для наших дітей», — зазначила Олена Зеленська.

  • Читайте також: У Києві стартував проєкт «Ментальна варта» для психологічної підтримки у школах

Фото: ілюстративне / ЮНІСЕФ

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Діти
Джерело матеріала
loader
loader