Водіям нагадали, що категорично не можна робити з кондиціонером в авто
Водіям нагадали, що категорично не можна робити з кондиціонером в авто

Водіям нагадали, що категорично не можна робити з кондиціонером в авто

Українським водіям розповіли, що заборонено робити з кондиціонером у машині, щоб не потрапити на ремонт.

Як передає "Хвиля", про це йдеться у матеріалі wheel-news.

Так, майже всі сучасні автомобілі мають кондиціонери, про які водії зазвичай згадують тільки з настанням весняно-літнього сезону. При цьому не всі знають, що з кондиціонером у спеку треба поводитися дуже обережно.

По-перше, слід звернути увагу на поширений міф. А саме можливість виходу з ладу кліматичної установки, якщо паралельно відчиняти вікна в машині. Українців запевнили, що кондиціонер не зламається, оскільки звичайна система, яка не працює в автоматичному режимі, залежить від виставлених водієм параметрів. Справа в тому, що проблема більшою мірою торкається клімат-контролю. Він працює автоматично, і пристрій не виходитиме з ладу, а при відкритих вікнах почне працювати з посиленим навантаженням.

Перереєстрація авто / Фото: Getty Images
Перереєстрація авто / Фото: Getty Images

Однак перед початком експлуатації цієї установки на старій машині необхідно перевірити справність усієї системи. Зокрема, слід переконатися, що:

  • не забитий радіатор
  • відсутня різного роду наліт на патрубках
  • немає масляних виділень на відповідних трубках, що вказують на витік хладогену.

В іншому випадку озвучені вище проблеми попередньо доведеться усунути.

Також не слід забувати, що кондиціонер слід включати в машину лише на обмежений період часу, щоб охолодити салон автомобіля. Після цього краще відкривати вікна та пересуватися з вимкненою кліматичною установкою. Тут проблема полягає в тому, що розпарену від спеки людину може просто продути, що іноді призводить до додаткових проблем зі здоров'ям. Окремо слід нагадати, що потік повітря під час роботи кондиціонера не бажано направляти на себе.

Крім того, багато автолюбителів можуть забувати про те, що кондиціонер потрібно заправляти. Як зазначається, холодоген у системі не нескінченний і іноді він закінчується. При цьому працююча система без речовини, що додатково ще й змащує всі внутрішні елементи, виходить з ладу, а потім уже потрібен дорогий ремонт і поїздка до хорошого фахівця, якого не завжди легко вдається знайти. Запаси хладогену в цілому поповнюються один раз на два роки при помірній експлуатації автомобіля.

Якщо авто використовується на повсякденній основі і завжди працює кліматична установка, то тут відвідувати сервіс потрібно частіше хоча б раз на рік.

Зверніть увагу на періодичність роботи кондиціонера. Насправді його потрібно включати не лише влітку, а й у зимову пору року. Отже, це дозволяє не тільки просушувати повітря в салоні, але ще й гарантує безпеку працездатності елемента.

Нагадаємо, водіям нагадали, за які порушення загрожують максимальні штрафи.

Джерело матеріала
loader
loader