Збройні сили України довели, що де-факто є армією НАТО - Стефанчук у Вашингтоні
Збройні сили України довели, що де-факто є армією НАТО - Стефанчук у Вашингтоні

Збройні сили України довели, що де-факто є армією НАТО - Стефанчук у Вашингтоні

Збройні сили України воюють зброєю НАТО, сповідують ті самі принципи та виконують функцію захисту його східного флангу від агресії РФ, і це має розвіяти будь-які сумніви щодо відповідності ЗСУ стандартам Альянсу.

Про це заявив під час візиту до Вашингтона Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Українська армія сьогодні довела, здається, усьому світові, що вона де-факто є армією НАТО», - сказав він.

Стефанчук пояснив, що ЗСУ воюють зброєю НАТО за стандартами Альянсу, сповідують ті самі принципи й цінності. Крім того, вони виконують основну функцію Організації Північноатлантичного договору – охороняють східний фланг НАТО від вторгнення Російської Федерації.

«У мене питання до наших колег-партнерів, які сумніваються в тому, чи заслуговує Україна бути в Альянсі. Якщо це не так, то що тоді є армією НАТО?» - наголосив Голова ВР.

Він висловив переконання, що долучення України до НАТО буде вигідне не тільки для нашої держави, а й суттєво посилить Альянс, оскільки «додасть до нього найбільш досвідчену й боєздатну на сьогодні армію, яка вміє та знає, як воює ворог, котрий становить основну загрозу для Альянсу».

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні 9-11 липня відбудеться саміт НАТО на рівні лідерів країн-членів, а також партнерів Альянсу. Українську делегацію очолюватиме Президент Володимир Зеленський.

Теги за темою
Збройні сили України НАТО
Джерело матеріала
loader
loader