Знищення ППО може довести РФ до критичної точки та захистити F-16 над Україною
Знищення ППО може довести РФ до критичної точки та захистити F-16 над Україною

Знищення ППО може довести РФ до критичної точки та захистити F-16 над Україною

Сили оборони України останнім часом знищують все більше ворожих ППО. Експерт пояснив, чим для РФ закінчиться зниження кількості систем до критичної позначки.

ЗСУ активно взялися за знищення ворожих систем протиповітряної оборони. Як з'ясувалося, для країни-агресора Росії це з часом може стати великою проблемою, адже їх виробництво дороге і довготривале.

Військовий експерт Ян Матвєєв 24 каналу розповів, що базова ціль України зараз - максимально зменшити російські ППО на окупованих територіях та в Бєлгородській області. Через те, що системи РФ не вирізняються великою ефективністю, а їхнє виготовлення не настільки швидке і численне, як хотіла б ворожа країна, у ЗСУ є шанси на ліквідацію критичної кількості установок.

Це важливо для України не лише, щоб ослабити ворога по лінії зіткнення, але й щоб захистити винищувачі F-16, які незабаром мають отримати повітряні сили. Тому для ударів по системах ППО Росії українські військові застосовують ракети ATACMS, що надали західні партнери і безпілотники.

"Найнебезпечніше – це радари, які можуть намітити цілі й наводити ракети С-400 і літаки. Якщо цих радарів в Росії не буде – то і F-16, які отримає Україна, зможуть літати спокійніше. Це базова ціль України – максимально зменшити кількість російських систем ППО", – зазначив Матвєєв.

За словами військового експерта, успішність дій ЗСУ підтверджує відтягування окупантами С-300, якими ворог раніше дуже часто обстрілював мирні прифронтові міста.

"Після ударів ЗСУ по російських системах С-300 і С-400 в Бєлгородській області, запуски цих ракет по землі на Харківщині з боку росіян закінчилися. Їм довелося відтягувати свої комплекси якомога далі, звідки вони вже не можуть обстрілювати Харків", - додав експерт.

Хто такий Ян Матвєєв?

Ян Матвєєв - політолог, військовий експерт і блогер. Раніше працював у мультимедійній компанії "EUROSPORT" автором текстів та редактором.

Знищення ЗСУ ППО країни-агресора Росії

Нагадаємо, українська армія може намагатися послабити протиповітряну оборону країни-агресорки Росіїнапередодні поставок винищувачів F-16. В разі успіху, це може дозволити ЗСУ ефективніше використовувати пілотовану авіацію в довгостроковій перспективі.

Раніше повідомлялося, що останні успіхи ударів українських сил по військових цілях у Криму та аеродромах на території РФ призвели дознищення критично важливих елементів російських зенітно-ракетних комплексів класу "земля-повітря" С-300 і С-400.

Напередодні повідомлялося, що в РФ не вистачає ПВО. І тактика превентивного переможного безʼядерного глобального удару по РФ, свого часу запропонована американськими генералами, тепер виглядає абсолютно адекватним планом.
Інші новини про удари ЗСУ по об'єктах ворога:

Джерело матеріала
loader