Уряд виділив 100 мільйонів на відновлення «Охматдиту» після російського удару
Уряд виділив 100 мільйонів на відновлення «Охматдиту» після російського удару

Уряд виділив 100 мільйонів на відновлення «Охматдиту» після російського удару

Уряд виділив 100 мільйонів гривень на відновлення «Охматдиту» і Центру дитячої кардіології, зруйнованих російським ракетним ударом. Про це 9 липня повідомило Міністерство економіки України.

- Кабінет Міністрів України виділив  100 мільйонів гривень на відновлення зруйнованих внаслідок російської ракетної атаки 8 липня будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» і «Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ», - сказано на сайті відомства.

Гроші спрямують з резервного фонду держбюджету. Рішення ухвалили на засіданні уряду. Головним розпорядником коштів визначили Міністерство охорони здоров’я.

Перша віцепрем'єр - міністерка економіки Юлія Свириденко зазначила, що український бізнес також зібрав 100 мільйонів гривень. Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що гроші падуть на першочергові відновлювальні роботи в «Охматдиті». 

- Далі будемо збільшувати фінансування в міру того, як буде підготовлено проєкт відбудови., - зазначив він.

Кожній родині з дітьми, яка постраждала від вчорашньої атаки, разом з ЮНІСЕФ буде виділена допомога у розмірі 10 тис. 800 грн на кожного члена родини, додав Шмигаль.

Також вирішено, що пацієнти з лікарями переїдуть до київських обласних клінічних лікарень №1 та №2. 

  • 8 липня внаслідок ракетного удару по "Охматдиту" загинуло двоє людей. На момент атаки в лікарні перебували 627 дітей, понад 50 з них зазнали поранень. 
Теги за темою
Кабмін
Джерело матеріала
loader
loader