До порту Одеси прибув контейнеровоз світового гіганта MSC
До порту Одеси прибув контейнеровоз світового гіганта MSC

До порту Одеси прибув контейнеровоз світового гіганта MSC

Контейнеровоз Levante F одного зі світових лідерів Mediterranean Shipping Co. (MSC) прибув до одеського порту, свідчать дані Marine Traffic.

Судно Levante F під прапором Панами прибуло до "Контейнерного терміналу Одеса" компанії HHLA із грузинського порту Поті. Це перший контейнеровоз від світового лідера – лінії MSC, що зайшов до україського порту з початку повномасштабного нападу Росії. Він розрахований на 700 TEU контейнерів.

До цього захід судна до порту Одеси тричі відкладався. MSC планував захід у порт Одеси на початку червня, розповідав Forbes президент Асоціації міжнародних експедиторів України (АМЕУ) Віктор Берестенко. Спершу захід перенесли на 19-те, потім на 21 червня, але зрештою рейс довелося скасувати.

АМЕУ стверджує, що причиною для скасування стала одеська митниця, яка відмовлялась візувати доручення на відвантаження контейнерів з агропродукцією на кшталт шроту та соняшникової олії без пояснення причин.

Державна митна служба закиди щодо корупції заперечила. "Згадані контейнери не були подані до митного оформлення. Відтак і перевірок чи затримок ніяких бути не може", – зазначила пресслужба ДМС 26 червня. Серед усіх контейнерів, які знаходяться в порту, до митного оформлення подані документи лише на сьому частину, додали в пресслужбі Держмитниці.

Джерело: Forbes

Джерело матеріала
loader