Кабмін спростив та прискорив для ТЦК процес видачі повісток
Кабмін спростив та прискорив для ТЦК процес видачі повісток

Кабмін спростив та прискорив для ТЦК процес видачі повісток

Кабінет міністрів дозволив ТЦК формувати повістки з реєстру Оберіг та підписувати за допомогою електронного підпису. Це “суттєво спростить та прискорить процедуру" видачі повісток. Про це 10 липня повідомило Міністерство оборони України.

- Раніше операторам ТЦК доводилося вручну виписувати повістки, що займало багато часу та ресурсів. Тепер цей процес стає централізованим: повістки можна сформувати та роздрукувати за допомогою реєстру Оберіг. Також оператори ТЦК зможуть підписувати повістки за допомогою кваліфікованого електронного підпису, - сказано в телеграм-каналі відомства.

У Міноборони зазначили, що спосіб оповіщення військовозобовʼязаних не змінився – повістки й надалі будуть вручатися особисто або надсилатися засобами пошти.

Зміни до порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації в особливий період ініціювали Міністерство оборони та Генеральний штаб.

- Ці нововведення дозволять зменшити паперове навантаження на ТЦК та оптимізувати процеси військового обліку, підвищивши їхню ефективність, - підкреслили в  Міноборони.

  • 20 травня Кабінет міністрів України дозволив розсилати повістки поштою починаючи з 18 липня.
  • 7 червня Кабмін дозволив дистанційну постановку на військовий облік українцям за кордоном.
Теги за темою
Кабмін
Джерело матеріала
loader