Окупанти змінили тактику ракетних атак: військовий експерт розкрив деталі обстрілу Києва
Окупанти змінили тактику ракетних атак: військовий експерт розкрив деталі обстрілу Києва

Окупанти змінили тактику ракетних атак: військовий експерт розкрив деталі обстрілу Києва

Російські війська постійно вивчають українську систему ППО, намагаючись знайти нові засоби обходу її захисту. Для цього російські ракети змінюють висоти польоту, траєкторії та напрямки, атакуючи з різних азимутів.

Про це розповів військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Один із способів – це політ на гранично малих висотах, щоб пройти під радіогоризонтом та під променями локаторів наших систем ППО, ускладнюючи їх роботу або викликаючи затримку в реакції.

"Україна також використовує такі тактики, закладені в тактико-технічні характеристики ракет. Ракети можуть опускатися на висоти нижче 50 метрів, проходячи під променем локатора систем ППО", - ділиться експерт.

Для ефективного протидії цим методам необхідне повне покриття території радіотехнічними військами, включаючи як наземні, а й повітряні локатори, такі як системи далекого радіолокаційного виявлення.

Раніше він зауважив, в умовах сучасної війни єдиний механізм знищення укріпрайонів противника – це авіабомби, що вільно падають або планують.

Без авіаційної складової жодне військо до ладу рухатися не може, і росіяни, чудово це розуміючи, користуються цим механізмом. Саме такого плану дії росіян дали можливість їм після знищення Мар'їнки зайняти Мар'їнку, після знищення КАБами теж Авдіївки зайняти Авдіївку, ми це бачили і по Бахмуту.

Останні новини України:

Окупанти намагаються прорватися до Нью-Йорка.

Нова вісь тиранії: як насправді відобразиться в Україні візит Путіна до КНДР.

Революція на міжнародному ринку зброї: як війна в Україні змінила західний світ

Теги за темою
Україна Росія
Джерело матеріала
loader
loader