П’ятому «Шреку» бути!
П’ятому «Шреку» бути!

П’ятому «Шреку» бути!


 Компанія Universal Pictures нарешті офіційно підтвердила розробку мультфільму «Шрек 5» від студії DreamWorks Animation. Раніше Едді Мерфі («Поліцейський із Беверлі-Гіллз: Аксель Ф.») не раз заявляв про роботу над стрічкою, а також згадував можливий спін-офф про Віслюка, якого озвучує актор. Спонукати продюсерів дати зелене світло проєкту міг «Кіт у чоботях 2: Останнє бажання», який отримав хороші відгуки (на сайті Rottentomatoes.com: 95% позитиву від критиків і 94% - від глядачів) і став касовим хітом (збори $481,7 млн при 90-мільйонному бюджеті).

 До своїх ролей повернуться Майк Майєрс («Остін Паверс: Ґолдмембер»), який озвучує Шрека, і Кемерон Діаз («Янголи Чарлі»), акторка подарувала голос Фіоні. Зрежисує мультфільм Волт Дорн (трилогія про «Тролів»), а сценарій до нього написав Майкл МакКаллерс («Бебі Бос»). В кінотеатрах анімаційну стрічку можна буде побачити з 1 липня 2026 року.

 Перший «Шрек» вийшов у 2001 році і змінив кіноіндустрію. Мультфільм не тільки показав героїв казок з іншої сторони, але й став першим володарем премії «Оскар» в категорії «Найкращий анімаційний фільм» і зробив студію DreamWorks Animation головним конкурентом Pixar на багато років. Стрічка отримала три сиквели, останнім був ще у далекому 2010 році «Шрек назавжди».

Тегі: анонси, дати прем'єр
Джерело: Deadline
Джерело матеріала
loader
loader