У Києві антикорупціонери митниці організували масштабну корупційну схему
У Києві антикорупціонери митниці організували масштабну корупційну схему

У Києві антикорупціонери митниці організували масштабну корупційну схему

СБУ спільно з Офісом Генпрокурора ліквідувала масштабну корупційну схему в Центральному апараті Державної митної служби. Про це 9 липня повідомляє СБУ.

У Києві затримано директора Департаменту відомчої безпеки та контролю Держмитслужби та його заступника. За даними слідства, чиновники систематично вимагали хабарі від керівників регіональних митниць.

За різні суми хабарів фігуранти "гарантували" чиновникам не створювати штучних перешкод у професійній діяльності та обіцяли "прикривати" службові порушення митників.

Документування злочинної діяльності фігурантів тривало понад рік. За цей час зафіксовано щонайменше 8 фактів щомісячних поборів.

Правоохоронці затримали голову Департаменту відомчої безпеки держустанови, його заступника та одного з керівників регіональної митниці на місці злочину під час передачі хабара.

На підставі зібраних доказів усім трьом затриманим готується повідомлення про підозру.

Наразі тривають 28 обшуків у Центральному апараті Держмитслужби, а також в обласних підрозділах відомчої безпеки та контролю Західного, Південного та Центрального регіонів.

Корупціонерам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше Соцпортал повідомляв, що керівництво Держмитслужби намагалися підкупити за призначення "потрібних людей" на високі посади на обласних митницях.

Джерело матеріала
loader
loader