З сухофруктами смачніше: "Мастер Шеф" Литвинова здивувала рецептом тришарового солодкого пирога
З сухофруктами смачніше: "Мастер Шеф" Литвинова здивувала рецептом тришарового солодкого пирога

З сухофруктами смачніше: "Мастер Шеф" Литвинова здивувала рецептом тришарового солодкого пирога

Цього разу на своїй сторінці в Instagram колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася на своїй сторінці у Instagram рецептом татарського тришарового пирога.

Інгредієнти:

Для тесту (на форму діаметром 28 см):

  • Борошно – 350 г
  • Сметана – 100 г
  • Сода – 1 ч.л.
  • Дрібка солі
  • Цукор - 70 гр
  • Вершкове масло – 100 г
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • Волоські горіхи – 150 г
  • Цукор - 50 гр
  • Вага - 350 г

Приготування:

У великій мисці змішайте борошно із содою. В окремій мисці збийте сметану з яйцем та цукром до однорідної маси, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. Змішайте сухі та вологі інгредієнти, додайте м'яке вершкове масло та замісіть тісто до однорідної консистенції.

У чаші блендера подрібніть волоські горіхи з цукром. Окремо подрібніть курагу. Якщо вона дуже суха, додайте 1 ч.л. води.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, розділіть тісто на дві рівні частини. Одну частину розкотіть і викладіть у форму, формуючи невеликий борт. На тісто викладіть шар подрібнених горіхів.

Другу половину тесту розділіть ще дві частини. Одну з них розкотіть у коло діаметром форми, накрийте нею шар горіхів і закріпіть краї. Далі викладіть шар кураги, радить "Мастер Шеф" Литвинова.

Накрийте пиріг частиною тіста, що залишилася, і знову закріпіть краї. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте татарський тришаровий пиріг протягом 40 хвилин|мінути| до золотистої скоринки.

Останні новини України:

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader