За атаку на «Охматдит» відповідальна виключно Росія - США в ОБСЄ
За атаку на «Охматдит» відповідальна виключно Росія - США в ОБСЄ

За атаку на «Охматдит» відповідальна виключно Росія - США в ОБСЄ

Сполучені Штати покладають відповідальність за ракетний удар по дитячій клініці "Охматдит" виключно на Росію.

Як передає Укрінформ, про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кетрін Брукер під час спеціального засідання Постійної ради цієї організації, присвяченого ракетній атаці РФ на Україну 8 липня.

"Київська лікарня "Охматдит" – одна з двох пошкоджених у понеділок – є найбільшою онкологічною установою в Україні, де лікуються найбільш хворі діти країни. Постраждали пацієнти та персонал, при цьому персонал та батьки були змушені евакуювати хворих дітей. В іншій лікарнівнаслідок атаки загинули четверо і троє отримали поранення. Ми найрішучішим чином засуджуємо цей напад і покладаємо відповідальність за нього виключно на Росію", - сказала вона.

Брукер наголосила, що цей обстріл є ще одним прикладом того, як Росія загрожує європейській безпеці.

"Протягом своєї жорстокої агресивної війни Росія демонструє повну зневагу до людського життя. Цього тижня лідери НАТО оголосять про значну подальшу підтримку України, в тому числі щодо посилення української протиповітряної оборони. Останній напад Росії підкреслює важливість підтримки здатності України до самозахисту", - додала американська дипломатка.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 8 липня, Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах України. За останніми даними, відомо про 42 загиблих, серед них четверо дітей, та 190 постраждалих.

У столиці одна з ракет влучила в будівлю дитячої лікарні "Охматдит". Зруйновані два поверхи одного з корпусів площею приблизно 400 кв. м. Пошкоджені кілька інших корпусів.

При цьому російська пропаганда цинічно намагається перекласти відповідальність за удар по клініці на українські сили.

Теги за темою
Росія США Обстріл ОБСЄ
Джерело матеріала
loader
loader