Чи достатньо оновити дані через "Резерв+" без відвідин ТЦК: що кажуть у Міноборони
Чи достатньо оновити дані через "Резерв+" без відвідин ТЦК: що кажуть у Міноборони

Чи достатньо оновити дані через "Резерв+" без відвідин ТЦК: що кажуть у Міноборони

Формування електронного військового квитка в мобільному застосунку відбувається миттєво.

Після успішного оновлення даних через "Резерв+" не потрібно відвідувати ТЦК та СП, оскільки цього достатньо для виконання вимог чинного законодавства.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в коментарі "Суспільному".

Вона нагадала, що військово-обліковий документ у застосунку "Резерв+" , згідно з чинним законодавством України та постановою Кабміну юридично має таку ж силу, як і паперовий.

При цьому Черногоренко зазначила, що оновлення даних в мобільному застосунку забирає зовсім небагато часу. 

"У застосунку "Резерв+" достатньо заповнити необхідну інформацію, а формування електронного військового квитка взагалі відбувається миттєво. Для порівняння послуга оформлення електронного військово-облікового документа в ТЦК в середньому забирає 30 хвилин. Це лише оформлення, без часу в черзі, без вашої дороги туди і назад, а очікування документа забирає до п'яти робочих днів", - наголосила вона.

Окрім того, відтепер накази на бронювання для понад 340 тисяч чоловіків відображаються в мобільному застосунку. 

Також Міноборони планує додати в "Резерв+" функцію електронного направлення на військово-лікарську комісію (ВЛК) та рекрутингу до Сил оборони.

Нагадаємо, Кабінет міністрів упорядкував механізм централізованого друку повісток. Така цифровізація надасть можливість забезпечити масовістьформування повісток та надсилання їх поштою.

Джерело матеріала
loader
loader