КНДР демонтує єдину залізницю на південь Корейського півострова
КНДР демонтує єдину залізницю на південь Корейського півострова

КНДР демонтує єдину залізницю на південь Корейського півострова

Північна Корея почала демонтаж своєї ділянки єдиної міжкорейської залізниці, що є останнім кроком Пхеньяна з ліквідації маршрутів, які вважалися символами міжкорейського обміну та співпраці.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на Міноборони Південної Кореї повідомляє Yonhap.

За даними міністерства, північнокорейські військові з кінця червня розбирають на своїй стороні колії і знімають рейки на залізниці, що з’єднує демаркаційну лінію з північнокорейським прикордонним містом Кесон.

Цей крок є останнім у зусиллях Північної Кореї знищити маршрути між Північчю і Півднем після того, як її лідер Кім Чен Ин у січні дав вказівку зруйнувати з боку КНДР усі міжкорейські дороги до рівня, непридатного для їх відновлення.

З того часу Пхеньян розгорнув у прикордонних районах велику кількість військ, які мінують територію, зводять інженерні загородження і будують військові дороги. Зокрема, встановили міни і зруйнували до непридатного стану дві дороги на західному кордоні й уздовж східного узбережжя, що з’єднували дві Кореї.

У 2018 році, в період потепління міжкорейських відносин, Сеул і Пхеньян домовилися з’єднати й модернізувати свої ділянки залізниці між Півднем і Північчю, але цей проєкт зазнав краху після провалу в 2019-му Ханойського саміту між тодішнім президентом США Дональдом Трампом і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея є серед головних постачальників боєприпасів у Росію, що дозволяє їй вести агресивну війну проти України. У цьому контексті союзники по Альянсу занепокоєні тим, що саме Росія постачає для КНДР у відповідь в рамках військового співробітництва.

Фото: Yonhap

Теги за темою
КНДР
Джерело матеріала
loader
loader