ЄС розглядає покарання для Угорщини через "мирні" візити Орбана
ЄС розглядає покарання для Угорщини через "мирні" візити Орбана

ЄС розглядає покарання для Угорщини через "мирні" візити Орбана

Дипломати ЄС підкреслюють важливість захисту європейського законодавства та обмеження маневру Орбана. Зауважимо, що частину з них, які відбулися у липні, вже бойкотували.

Яке покарання може очікувати на Угорщину

За інформацією видання, низка країн-членів ЄС обговорюють можливість бойкоту традиційних неформальних міністерських зустрічей, які відбуваються в Угорщині під час її головування. Деякі з них вже бойкотували зустрічі, що відбулися з початку липня.

Менша група держав Євросоюзу також почала неформальні дискусії про те, як використати договір про ЄС для обмеження простору для маневру Орбана під час його головування. Серед розглянутих варіантів – позбавлення Угорщини головування в Раді Євросоюзу.

Інституції ЄС не повинні потрапити в пастку Орбана. Законодавство ЄС має використовуватися для захисту союзу,
– зазначив європейський дипломат на умовах анонімності.

Водночас міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен підкреслила, що дії Орбана є вагомим аргументом на користь усунення одностайності в ухваленні рішень у ЄС, особливо з питань зовнішньої політики.

За її словами, Орбан має зрозуміти, що країни не можуть бути "абстрактними, нейтральними спостерігачами" війни Росії проти України, і що всі сторони повинні чітко визначити свою позицію.

Зауважимо, що незабаром Орбан має зустрітися із Трампом у Флориді. Через це виникає занепокоєння, що угорський прем'єр працює посередником Путіна.

Теги за темою
Євросоюз Угорщина
Джерело матеріала
loader
loader