Данія замовила виробництво 18 самохідних гаубиць “Богдана” для ЗСУ
Данія замовила виробництво 18 самохідних гаубиць “Богдана” для ЗСУ

Данія замовила виробництво 18 самохідних гаубиць “Богдана” для ЗСУ

Данія замовила виробництво 18 самохідних гаубиць “Богдана” для ЗСУ - Фото 1

Данія замовила виробництво 18 самохідних гаубиць “Богдана” для українських військових. Очікується, що артустановки, які фінансує Копенгаген, будуть доставлені в найближчі місяці.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони Данії.

“Данія робить безпосередній внесок в українську оборонну промисловість, надаючи як фінансове пожертвування артилерійські знаряддя “Богдана”, зроблені в Україні. Це важливий крок у майбутніх зусиллях щодо пожертвувань та у будівництві української оборонної промисловості”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві уточнюють, що йдеться про першу партію в 18 одиниць. Зазначається, що артилерійські гармати, профінансовані Данією, будуть доставлені найближчими місяцями.

“Коли я був в Україні цієї весни, щоб відвідати низку підприємств оборонної промисловості у Києві, я переконався у можливостях підтримки України через придбання безпосередньо через українську оборонну промисловість”, – розповів міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Таким чином, за його словами Копенгаген гарантує, що обладнання, необхідне на фронті, може бути виготовлене та доставлене поблизу.

“Це дає деякі очевидні логістичні переваги і допомагає будувати оборонну промисловість України. Тут артилерійські знаряддя українського виробництва відіграють центральну роль в якості пілотного проекту”, – додав він.

Міністр висловив сподівання, що більше країн наслідуватимуть данську модель закупівель в Україні.

“Можливості українців виробляти обладнання більше, ніж фінансування, яке вони мають зараз. Тому існує великий потенціал для подібних угод щодо виробництва більшої кількості обладнання в Україні і водночас допоможе збудувати оборонну промисловість в Україні”, – констатував глава данського Міноборони.

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader