«П’яна» ДТП із загибеллю малолітнього хлопчика: водієві повідомлено про підозру
«П’яна» ДТП із загибеллю малолітнього хлопчика: водієві повідомлено про підозру

«П’яна» ДТП із загибеллю малолітнього хлопчика: водієві повідомлено про підозру

«П’яна» ДТП із загибеллю малолітнього хлопчика: водієві повідомлено про підозру - Фото 1

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру 39-річному вінничанину у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого та завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, що спричинило смерть особи (ч. 3 ст. 286-1, ч. 3 ст. 135 КК України).

Слідством установлено, що 07.07.2024 близько півночі водій, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, скоїв наїзд на малолітнього пішохода, який з батьками перетинав проїзну частину дороги по нерегульованому пішохідному переходу по вулиці Пирогова у Вінниці. Після скоєння ДТП водій зник у невідомому напрямку.

Від отриманих тілесних ушкоджень 5-річний хлопчик помер у лікарні.

Правоохоронці встановили місце знаходження правопорушника. За його місцем проживання проведені обшуки. Виявлено транспортний засіб із пошкодженнями передньої частини кузова характерними для зазначеної дорожньо-транспортної пригоди. Автомобіль вилучений та поміщений на арешт майданчик.

Наразі судом до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

За вказані злочини передбачено покарання до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader