Ситуація на кордоні з Білоруссю повністю контрольована - Демченко
Ситуація на кордоні з Білоруссю повністю контрольована - Демченко

Ситуація на кордоні з Білоруссю повністю контрольована - Демченко

Наразі на кордоні з боку Білорусі переміщення техніки, особового складу підрозділів армії Білорусі чи російських підрозділів, активності диверсійно-розвідувальних груп не спостерігається.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Ситуація на кордоні з Білоруссюповністю відмінна від кордону з Росією, бо по цьому напрямку обстановка повністю контрольована і поряд нашого кордону, і по той бік. Ми не бачимо ні переміщення техніки, ні особового складу чи підрозділів армії Білорусі, російських підрозділів, чи власне активності диверсійно-розвідувальних груп... Обстрілів також не фіксується», - поінформував він.

Речник ДПСУ зауважив, що саме завдяки відсутності вищезгаданих чинників українська сторона може активно нарощувати оборонні можливості, укріплювати в інженерному відношенні лінію кордону і прикордоння.

Водночас Демченко нагадав, що наразі у Росії на території Білорусі немає достатньої кількості особового складу або засобів для того, щоб здійснити вторгнення на територію України.

«Хоч і є певна кількість російських військових на території Білорусі, але це більше такі підрозділи забезпечення, підрозділи логістики, які не можуть становити на даний момент загрозу нашій країні», - пояснив спікер.

За його словами, за тим, що відбувається по той бік кордону як на напрямку Білорусі, так і на напрямку кордону з Росією, постійно стежать підрозділи розвідки для того, щоб зрозуміти, наскільки ситуація може змінюватися і наскільки вона може бути загрозливою.

Як повідомляв Укрінформ, на білоруському полігоні «Брестський», що за 2,8 км від кордону з Польщею та 28 км від України, розпочалися спільні навчання військових Білорусі та Китаю.

Теги за темою
війна Білорусь
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader