Визначено формат проведення нового сезону Суперліги Favbet
Визначено формат проведення нового сезону Суперліги Favbet

Визначено формат проведення нового сезону Суперліги Favbet

Відбулося засідання виконавчого комітету Федерації баскетболу України, в межах якого було  затверджено формат проведення чемпіонатів України у сезоні 2024/25.

В чоловічій Суперлізі змагання будуть проведені аналогічно минулого сезону в два етапи. На першому етапі команди зіграють три кола за туровою системою календаря (у форматі "бабл"). На другому етапі заплановано систему плей-оф.

Також передбачено проведення Кубку України, який минулого року був проведений вперше після початку повномасштабної війни. У фінальному матчі "Дніпро" переміг "Прометей" 65:64.

Попередньо свою участь у наступному сезоні Суперліги підтвердили десять клубів, в тому числі переможець Вищої ліги "Прометей" (Слобожанське).

В жіночій Суперлізі перший етап також не зазнає змін – чотири кола з роз'їзною системою календаря. А ось на другому етапі передбачено проведення Фіналу шести.

Ще одним важливим рішенням виконкому стало зобовязання для клубів чоловічої та жіночої Суперліг мати в своїй структурі ще дві команди, які братимуть участь у чемпіонатах України (ВЮБЛ чи нижчих дивізіонах).

Нагадаємо, в минулому сезоні чоловічої Суперліги Favbet вдруге в своїй історії чемпіоном став "Дніпро", який у фінальній серії плей-оф з рахунком 2:0 здолав "Рівне-ОШВСМ".

В жіночій Суперлізі переможцем стала команда "Франківськ-Прикарпаття", яка у фіналі плей-оф з рахунком 73:40 здолала столичний "Київ-Баскет".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader